Sosetele - in cazul lor, unele materiale sintetice sunt mai bune decat bumbacul natural. Majoritatea alergatorilor prefera sosetele subtiri, usoare si inalte pana la glezna. Sosetele pentru alergat sunt probabil cel mai ieftin articol din garderoba, dar mai bine testeaza un anumit stil in cateva antrenamente inainte de a-ti umple dulapul. 

Pantalonii scurti - cei lejeri, din material sintetic si decupati usor pe margine sunt cei mai cautati printre alergatori. Multe sorturi pentru alergat au pe interior un material special, care tine loc de lenjerie. Desi pantalonii de sport sunt in general creatii unisex, femeile prefera sa ii cumpere pe cei special destinati lor. 

Tricoul - unul simplu, din bumbac, este alegerea ideala. Fiecare alergator detine o colectie impresionanta de tricouri, multe dintre ele castigate la competitii. Si tu iti vei putea crea propria galerie de tricouri, pe masura ce castigi diverse premii. Pana atunci insa, cu exceptia cazului in care vrei sa transmiti un anumit mesaj, nu prea conteaza ce tip de tricou alegi sa porti la alergat. 

Maioul - multi alergatori poarta maiouri speciale, inscriptionate cu numele cluburilor din care fac parte sau cu logo-urile firmelor care ii sponsorizeaza. Desi maiourile se pot dovedi mai confortabile intr-o zi calduroasa, sa alegi intre ele si tricouri este in mare o chestiune de gust. 

Lenjeria intima - pentru barbati, asa-numitele suspensoare au iesit de mult din moda. Majoritatea poarta lenjeria obisnuita pe sub pantalonii lungi de sport. In cazul femeilor, bustiera sportiva este un articol foarte util, pentru ca ajuta la sustinere si nu impiedica deloc miscarile. Mai mult chiar, ea poate fi purtata pe sub echipament sau fara nimic pe deasupra, in zilele mai calde. 

Colantii - in perioada rece, colantii din nylon iti permit sa alergi fara sa te impiedice in executarea miscarilor. De aceea ei sunt preferati clasicilor pantaloni largi de sport. 

Treningul - alergatorii obisnuiesc sa se antreneze in treninguri inainte de a se dezbraca in echipamentul lor de concurs. Treningul are marele avantaj de a te incalzi, lucru important in cazul in care te antrenezi afara. 

Sapca - iarna este important sa iti acoperi capul cu ceva atunci cand alergi; vei tine astfel frigul la distanta si nu te vei supune riscului de a raci. Pe timpul verii, o sapca te va ajuta sa rezisti in fata razelor solare si sa iti protejezi in acelasi timp ochii. Clasica sapca de baseball este foarte buna, dar exista si unele modele care dispun de tehnologii avansate, ce permit eliberarea caldurii si aerisirea capului. In lupta dintre confort si moda, opteaza in principiu pentru confort - desi majoritatea creatiilor pentru sport nu se situeaza deficitar nici la capitolul design.